Kosmetiska djurtester



Jag stör mig så innerligt att vi inte har fått mer info eller mer vetskap om djurtester- vad faktiskt används till. Klart vi har hört om att det finns djurtester, men vet vi verkligen vad det används till?
Tester på djur har funnits länge, man började med anatomiska undersökningar under 1600-talet. Sen dess har det bara fortsatt och utvecklats. Man har gjort stora upptäckter tackvare djurtester. Vilket vi har haft nytta för!
Jag kan förstår att man använder djur än idag inom vetenskapen när man inte har inte har funnit någon annan lösning. Men jag blir sjukt upprörd när man fortsätter med djurtester när det finns djurfria metoder som när man kommer till kosmetik. De vanligaste märkerna som många känner till som till största del är djurtestade produkter som tex. Wella, Maybelline, Isadora, Maxfactor, Loréal ect. Sen finns det såklart produkter inom kosmetiken som har djurfria metoder som tex. The body Shop, Marykay, NeaOfSweden ect. Så jag rekommenderar såklart dessa kosmetiska märkena! Personligen så älskar jag The Body Shop de har så fräscha produkter och alltid bra kvalité. (: Det skadar ju inte att lägga ner en extra peng på bra smink.
Såhär funkar det in real life:
  • Det är ett företag (-tex. MaxFactor) som gör en produkt -> producerar -> sätter ut i butiker -> vi som konsument handlar producter -> företag går i vinst!
Jag har en teori, om vi inte köper produkten i butiken, då går företaget i förlust då slutar de producera produkten: tadaa! Vi har makten till att göra skillnad! Här är en bild så får ni uppfattning vad djuren utsätts för varje gång vi handlar djurtestat kosmetik.


Länkar:
--> Om ni vill veta mer om djurtester i sig: http://www.forskautandjurforsok.se/
--> Lista på kosmetika som inte är testade på djur: http://www.forskautandjurforsok.se/djurforsok/exempel-pa-djurforsok/kosmetikatester/lista-kosmetika-inte-djurtestats.php

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0